سرچ کنسول و بررسی خطاهای بخش coverage
چکیده :
وقتی سایت رو به سرچ کنسول وصل کنید تقریبا دو روز باید بزارید سایت رو آنالیز کنه بعد بتونید آنالیز هاشو ببینید. بخش Coverage اگر سایت شما خطا داشته باشه یا صفحاتی باشه که ایندکس نشده یا خطا دارد . بهترین کار حل کردن این خطاها یا اخطار ها هست چون اگر تعدادشون زیاد بشه ممکنه گوگل اسپم اسکور شما رو افزایش بده و کم کم نسبت به سایت شما بی اهمیت بشه یا مطالب شما رو دیرتر ایندکس کنه.

فهرست مطالب

به اشتراک بگذارید...

اگر وب سایتی دارید که به تازگی ساخته اید و میخواهید برای سئو شروع کنید و کار کنید قطعا و لزوما یکی از بهترین آنالیزورها ، سرچ کنسول گوگل هست. حتما ثبت نام کنید و به سایت خودتون اضافه کنید کار چندانی نداره و شاید حدود 2 یا سه دقیقه کافیه وقت بزارید و عضو شوید.

البته درسته که سرچ کنسول خوبه و خطاهایی که روی سایت ایجاد شده رو به ما نشون میده اما اگر خطاهای مهمی نباشه میتونید بعد از بررسی نکات مهمتر مثل سرعت و بهینه سازی تصاویر و.. موارد رو بررسی و رفع کنید.چون این خطاها و مواردی که در coverage بیان می شود برای بهبود نتیجه در گوگل است و مانعی برای ایندکس شدن سایر صفحات نیست.

وقتی سایت رو به سرچ کنسول وصل کنید تقریبا دو روز باید بزارید سایت رو آنالیز کنه بعد بتونید آنالیز هاشو ببینید. یکی از بخش هایی که در سرچ کنسول گوگل مهم هست بخش Coverage است. این بخش اگر سایت شما خطا داشته باشه یا صفحاتی باشه که ایندکس نشده یا خطاهای احتمالی وجود داره بهتون نشون میده. بهترین کار حل کردن این خطاها یا اخطار ها هست چون اگر تعدادشون زیاد بشه ممکنه گوگل اسپم اسکور شما رو افزایش بده و کم کم نسبت به سایت شما بی اهمیت بشه یا مطالب شما رو دیرتر ایندکس کنه.

بخش Coverage مهم هست؟

قاعدتا اگر چیزی مهم نباشه که توی سرچ کنسول و آنالیز ها نشون نمیده ، اما خب چقدر موثر هست؟ اگر خطا باشه خب قاعدتا در کار خزنده ها و بودجه خزش مشکل ایجاد میشه و بعدا در نتایج تاثیر میزاره و صد در صد باید خطا رفع بشه. اما اگر خطا نیست و execluded باشه خطا محسوب نمیشه ولی غیر مستقیم به سایت شما ضربه میزنه پس هر موضوعی که داخل بخش coverage ایجاد شده رو جدی بگیرید و رفع کنید. در ادامه خطا ها و نحوه رفع کردن آنها را بررسی میکنیم.

valid URLs یا آدرس های معتبر

بهترین قسمت و لذت بخش ترین قسمت برای یک شخص هست که ببینه کارشو به درستی و خوبی انجام داده و سایت ایندکس شده یعنی محتواش از نظر گوگل تایید و در نتایج نشان داده می شود. در این قسمت هر آدرسی که می بینید همگی در گوگل ایندکس شده اند و همگی به درستی کار میکنند فقط این امتیاز کلی سایت هست که بتواند جایگاه یک تا ده در نتیجه اول یا دهم نمایش داده شود. البته باز هم این بخش پیام هایی در سرچ کنسول نمایش می دهد.

Submitted and indexed

به درستی و کامل ایندکس شده است. عالی ترین حالت .

Indexed, not submitted in sitemap

لیستی از لینک هایی که ایندکس شده اما در سایت مپ وجود ندارد البته منظور سایت مپی هست که داخل سرچ کنسول هست. گوگل خودش محتوا رو پیدا میکنه اما از اینکه شما خودتون لینک ها و محتوای سایت مپ براش آپلود کنید و در خزش سایت هر چی بیشتر کمکش کنید خوشحال میشه و استفاده میکنه.

Indexed; consider marking as canonical

این پیام در واقع خطا نیست اما در بهبود سایت به گوگل کمک میکند. این موضوع زمانی رخ می دهد که آدرس های شما در برخی از قسمت ها دچار کنونیکال شود. به معنای خودخواری . زمانی رخ می دهد که سایت شما دارای دو آدرس با یک محتوا باشد برای حل این موضوع از کدهای کنونیکال برای صدر قرار دادن آدرس اصلی کمک بگیرید.

ضرر این موضوع هم در سئوی داخلی و هم سئوی خارجی تاثیر دارد. چرا که اگر شما یک بک لینک خریده باشید یا در محتوایی قرار دهید و اعتباری که به لینک داده میشود (وقتی گوگل تشخیص دهد که آدرس دو یا سه تا کنونیکال شده بین همه تقسیم میکند.)

 

خطاهای سرچ کنسول

Discovered – currently not indexed

این خطا به این دلیل هست که داخل لیست صفحه یا صفحاتی که لینک آنها دراین بخش قرار دارد یا محتوای کافی ندارند یا به اندازه ای که گوگل نیاز داره تا ایندکس کنه خوب تقویت یا کار نشدن . بهترین کار اول اینه که محتوای اون پیج باز نویسی یا بهبود بدید. روش دوم اینه بهشون لینک های داخلی بدید (مثلا داخل نوشته های دیگه لینک این صفحات بیارید ) که گوگل در خزش های بعدی بتونه به اهمیت این صفحات پی ببره و راه حل آخر اینه که بک لینک بگیرید. (برای لینک سازی داخلی و بک لینک حتما مقاله سئو بررسی کنید.)

server erore 5xx

وقتی خزنده های گوگل به سایت شما درخواست خزش میدهند یا میخوان سایت شما رو بررسی کنن اما سایت بخاطر سرعت کم صفحه (ممکن است صفحه سنگین باشد و محتوا با تصاویر سنگین داشته باشد و بهینه نباشد.) یا قطعی هاست در دسترس نباشد این خطا ظاهر میشود و گوگل از ایندکس کردن به دلیل در دسترس نبودن آن صفحات صرف نظر میکند.

Redirect error

خطاهای ریدایرکت در واقع خطا نیستند و پیام هستند و نشون میدن که این صفحه ها ریدایرکت شده اند. میتوان تشخیص داد چند صفحه تا به الان به سایت ریدایرکت داده شده اند. اما اگر صفحات ریدایرکت هم صرفا به 404 نخوردن نیست بلکه باید حتما به صفحات با مطالب مشابه و مقاصد مشابه کاربر باشد مثلا اگر یک سایتی کارش تلویزیون و  مایکروفر هست صفحات مایکروفر نباید به تلویزیون ریدایرکت بشه و باید به صفحات با محتوای خودش ریدایرکت بشه . اگر که آدرسی با صفحه مشابهی وجود ندارد میتوانید کلا صفحه را ریدایرکت 410 بزنید و اعلام کنید این صفحه حذف شده و مرده.

Submitted URL blocked by robots.txt

فایل robots.txt به خزنده ها کمک میکنه که عملیات خزش توی سایت شما رو خوب انجام بده و راهنمای لینک ها و مسائل فنی هست اما اگر مثلا در وردپرس افزونه ای باشه که برای بعضی صفحات درخواست بده که این لینک یا آدرس بررسی نشه گوگل هم بررسی نمیکنه . میتونید وارد همون صفحه بشید و تیک noindex یا نمایش ندادن به گوگل را بردارید تا قابل خواندن بشه.

Submitted URL marked ‘noindex

باز هم خطای Submitted URL marked ‘noindex’ مربوط به تگ noindex می باشد که به گوگل گفته شده این صفحه را بررسی نکند ولی درخواست ایندکس داده اید. باید حتما تگ no index در آن صفحه را حذف کنید.

Submitted URL seems to be a Soft 404

خطای soft 404 خطای خیلی رایجی نیست که همه درگیر این خطا بشن بیشتر مربوط به سایتهایی هست که پیش از این سایت جدید یک وب سایت قدیمی با آدرس های قبلی وجود دارن و حذف شدن. شما هر بار که یک سایت آپلود میکنید نهایت طی دو هفته بعدگوگل همه آدرس های شما را بررسی میکند حتی اگر ایندکس نکند پس زمانیکه سایت خودتون رو مجدد آپلود میکنید و یک سایت جدید میسازید قبلی ها هنوز توی دیتابیس گوگل هستند و حذف نمی شوند.

دلیل دوم هم میتونه این باشه که سایت شما صفحه ای دارد که محتوای خالی ، کم یا کم ارزش دارد و به اندازه ای که بشه ایندکس کند خوب نیست باید بهبود یابد.

راهکار: اگر لینک مورد نظر خوب و مرتبط هست و یک لینک مفید هست میتونید اون لینک را مجدد بسازید و محتواگذاری کنید اما اگر محتوای خوبی ندارید اما لینک مفیدی هست میتوانید به یک صفحه مرتبط ریدایرکت 301 بزنید و اگر اصلا لینک مفید و خوبی نیست ریدایرکت 410 استفاده کنید.

(401) unauthorized request

خطای 401 در سرچ کنسول خیلی رایج نیست و برای زمانی هست که سایت شما برای ایندکس شدن بررسی شده اما صفحه دارای محدودیت دسترسی هست مثلا محتوا با رمزعبور قابل مشاهده هست.برای حل این مشکل میتوانید صفحه را noindex کنید یا رمز را بردارید .

not found (404)

خطای 404 زمانی ایجاد میشود که آدرسی وجود دارد در سایت مپ ولی در عمل صفحه ای با آن آدرس در سایت وجود ندارد. برای حل این مشکل آدرس را از سایت مپ حذف کنید (هر چند بعضی افزونه ها خودشون خودکار این کار را انجام می دهند.) و آدرس را با ریدایرکت 301 ، ریدایرکت کنید که به صفحه 404 نرسد.

Submitted URL has crawl issue

خطای crawl issue مربوط به ربات خزنده گوگل هست که به هر دلیلی ممکن است نتوانسته باشد محتوای سایت شما را خزش کند و بررسی کند.این مشکل ممکن است مربوط به کدنویسی سایت باشد که با سئوی تکنیکال میتوانید مشکل سایت را حل کنید. از بخش  url inspection خود سرچ کنسول هم میتوانید لینک را وارد کنید و خطاهایی که نشان می دهد را بررسی و ادیت کنید.

موارد بالا خطاهای سرچ کنسول بودند در ادامه اخطارهای سرچ کنسول را بررسی میکنیم.

اخطارهای سرچ کنسول

Indexed, though blocked by robots.txt

صفحه شما ایندکس شده ، یعنی توی نتایج هست اما بعدا مجدد در خواست no index براش داده شده . محتوا توی گوگل نمایش داده میشه اما خب بعضی متاها رو نمیخونه. اگر محتواش و ایندکس براتون مهمه تگ noindex را بردارید.

Page indexed without content

هشدار بالا زمانی رخ می دهید که آدرس صفحه ایندکس شده اما محتوای آن نمایش داده نمیشود. مثلا ممکن است سایت شما در بخش ssl به مشکل خورده و محتوا نمایش داده نمیشود اما لینک درست است.

Blocked by ‘noindex’ tag

صفحات دارای تگ noindex را نشان می دهد . اگر خودتان دستی انجام داده اید که هیچ اما اگر نیاز هست که ایندکس بشه حتما تگ را حذف کنید.

Blocked by page removal tool

یک لیست از صفحاتی هست که با استفاده از خود سرچ کنسول و منوی removals حذف شده اند. لینک های این صفحه موقتی تا 6 ماه noindex می شوند.

Blocked by robots.txt

این صفحات و لینک های این بخش توسط robots حذف شده اند. گوگل ممکن هست هنوز تا زمان اطمینان کامل که شما خودتون حذف کرده اید، توی نتایج ایندکس شده ها نشان دهد.

Crawl anomaly

وقتی ربات خزنده در هنگام خزش دچار مشکل شده باشد این پیام نمایش داده میشود. مشکل از این نظر که ربات نتوانسته به سایت دسترسی داشته باشه یا سرعت پایین سایت مانع خزش شده است. از دیگر دلایل : 1- زنجیره های ریدایرکت تو در تو 2- ریدایرکت به صفحه 404 میتواند باشد.

Submitted URL dropped

صفحاتی که از نظر گوگل هنوز مناسب ایندکس شدن نیستند ، صفحات را از نظر ساختار و لینک دهی و محتوا بهبود دهید.

 

سوالات متداول از سرچ کنسول

آیا سرورهای ایرانی محتوا کمتر ایندکس میشه؟

خیر اصلا ربطی نداره و گوگل براش مهم نیست که سرور کدوم کشور باشه. برای گوگل فقط محتوا و تجربه کاربری و مخاطبش مهمه و این مسائل در ایندکس شدن یا نشدن در نتایج گوگل نداره.

بعد از درخواست ایندکس چقدر زمان میبره تا گوگل در نتایج نشون بده ؟

در حالت عادی بین 4 روز تا 4 هفته طول میکشه، البته باید به میزان آپدیت سایت خودتون هم بررسی کنید مثلا یک سایتی خبری یا عمومی هست و هر یک ساعت داره آپدیت میشه حالا به میزان رتبه ای که گوگل بهش میده و خزنده ها بررسی میکنن فاصله بین خزش سایت مثلا خبری تا سایتی که شرکتی هست ماهانه یا هفتگی آپدیت میشه، خیلی کمتر هست. یعنی اگر در سایت خودتون زود به زود آپدیت میکنید مثلا روزانه ، خزش گوگل هم روزانه خواهد بود پس زودتر در گوگل ایندکس میشود.

چطوری سایتی ایجاد کنیم که زودتر ایندکس بشه؟

ایندکس شدن و نمایش محتوای شما در گوگل، صد در صد به مخاطب شما ربط دارد. یعنی اول باید زیبایی سایت و چیدمان از نظر ساختاری راحت باشد و سایت از نظر فنی با سرعت زیاد لود شود. بعد از نظر فنی بررسی کنید مشکلی به لحاظ بهینه بودن تصاویر و کدهای نوشته شده نداشته باشد. در مرحله دوم محتوای خوب بنویسید و صبور باشید.

 

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی ها
آخرین محصولات

عضویت در خبرنامه

از آخرین اخبار و تخفیف های ما زودتر از هم باخبر شوید..

مطالب مرتبط