چطور پادکست بسازیم؟ منتشر کنیم؟ + نکات مهم

چکیده :

فهرست مطالب

به اشتراک بگذارید...

بعد از متن و خواندن کتاب ، مدیای صوتی پرطرفدار تر شد، زمانی که نمیشد از سمینارها ویدئو گرفت و حجم فایل با ویدئو زیاد میشد. در آن زمان محتوا های صوتی طرفدار زیادی پیدا کرد اما بعد از اضافه شدن مدیای تصاویر و ویدئو و توانایی کامیپوترها در کاهش حجم ، رفته رفته کمی محتوای صوتی کم رنگ تر شد. اما امروزه به دلیل نیاز زیاد به بروزرسانی و آپدیت از نظر محتوا در کسب و کار خود به علاوه زمان کمتر و همچنین زیاد شدن جمعیت و زمان زیاد برای مسیر و رفت و آمد و … شنیدن پادکست یکی از کارهای برای به روزرسانی و رسیدن به سطح دانش خوبی شد.

پادکست چیست؟

پادکست یک نوع محتوای صوتی هست که در قالب فایلهای صوتی تهیه می شود و تقریبا مثل موزیک اما با محتوایی از جنس دانش و اخبار و … از شرکت یا مبحث مورد علاقه گوینده که مخاطب خاص خود را جذب خواهند کرد. پادکست مخفف Ipod و broadcast است به معنای پخش کردن.

همچنین موتورهای جستجو مثل گوگل قادر به شنیدن محتوای داخل پادکست شد و به راحتی میتواند در سئو به شما کمک کند چرا که باز هم به دلیل حوصله و زمان کمتر برای خواندن کل محتوای صفحه و رضایت و جذب مخاطب (که بزرگترین هدف گوگل است) ، فقط رسانه ای مثل پادکست میتواند پاسخگو باشد.

چطور پادکست بسازیم؟

با توجه به اینکه محیط انتشار و فیدخوان های زیادی برای انتشار پادکست وجود دارد اما آنها را همه جا میشه پخش کرد تنها کافیست کجا آپلود کنید یا در یک هاست میزبان و یک فید یا خوراک یا rss بسازید و با استفاده از آن لینک همه جا آپلود کنید. هرچند که در ادامه هم به آن اشاره خواهیم کرد بعضی از فیدخوان ها مثل کست باکس بعضی از کانال ها را از سایر فیدخوان های بزرگ مثل اپل استور می خوانند و برای شما یک کانال می سازند.

طبق آمار اواخر سال 2020 تعداد کل پادکست ها از طریق فید خوان اپل منتشر شده اند از یک میلیون گذشت البته نکته جالب آنست که این عدد در سال قبل نزدیک به 700 هزار پادکست بوده و ساخت 300 هزار پادکست در یک سال رقم بالایی ست که نشان می دهد طرفداران این سبک محتوا روز به روز در حال افزایش است.

مراحل ساخت پادکست

برای ساخت و ضبط پادکست : اول باید مخاطب خود را تعیین کنید و بشناسید و در قدم دوم برایش محتوا بنویسید. در قدم دوم آنرا ضبط کنید قدم سوم تدوین صوت و در قدم چهارم و آخر منتشر کنید و با توجه به بازخورد محتوای خود مجدد برای پادکست های بعدی بهینه کنید (درواقع برگشت به قدم اول )

مخاطب های پادکست چه کسانی هستند و برای چه کسانی پادکست بسازیم؟

نه تنها در تولید محتوای پادکست و صوتی بلکه در همه عرصه ها مثل شبکه های اجتماعی یا محتواگذاری در وب سایت  و … قدم اول مخاطب شناسی هست . البته یک نکته خیلی مهم اینجا وجود داره مخاطب شناسی در درجه اول مهمه و حتی قدم اول هست اما اگر هنوز خوب نمیشناسید و نمیتوانید دسته بندی کنید چندان مهم نیست اول از همه محتوای مورد علاقه خودتو انتخاب کن (چون باید براش وقت بزاری و خودت هم لذت ببری) بعد تا 5 تا محتوا بساز بعد از این 5 تا میتونی نتیجه بگیری که آیا مخاطبی براش وجود داره؟ چقدر مفید هست؟ چطوری بهتر و جذاب تر میشه با احتساب اینکه یکم زمان لازمه تا بقیه پیدا کنن مثلا اگر پادکست شما حداقل 20 نفر شنیده باشن و یا مواردی مثل توضیحات صوتی یا محل انتشار یا کلمه های کلیدی و عوان مناسب و .. هم درست انتخاب شده باشه.

در کل باید بدونید درسته مخاطب شناسی در قدم اوله اما با آنالیز و سنجیدن دائمی ساخته میشه . حتی شما بعد از انتشار محتوای شماره 500 باز هم باید مخاطب شناسی کنید و این موضوع در آن زمان شاید ساده تر باشد اما حذف نمیشود.

نکته مهم دوم آنست که بدانید آن محتوایی که خود شما علاقه دارید و  مخاطب ان هستید قطعا افرادی با نیاز و سلیقه مشابه شما هم وجود خواهند داشت.

نکات مهم ساخت پادکست

  1. بزرگترین مشکل در موفق نشدن همیشه نداشتن برنامه زمانی و استمرار است حتما باید طی یک برنامه زمانی مشخص و با استمرار پیش روید تا مخاطب زیادی جلب کنید
  2. اگر شما طی یکی برنامه مشخص پادکست تولید کنید محتوای شما توسط افراد بیشتر دیده می شوند چرا که خود فیدخوان ها و اپلیکیشن های پادکستی هم شما را بیشتر در نتایج نمایش می دهند و به سایرین توصیه میکنند.

فرم های مختلف در پادکست ها

پادکست و ساخت محتوای صوتی به شش دسته تقسیم می شود. از نظر ساختار و دسته بندی پادکست ها:

  • تک نفره یا تک میزبان
  • پادکست های مصاحبه ای
  • پادکست های میزگرد یا پنل شو ( همان حالت مصاحبه ای اما با تعداد افراد بیشتر)
  • پادکست های مشترک دو میزبانه
  • پادکست های قصه گو (البته این نوع خودش دو نوع دارد : قصه گو داستانی و قصه گو غیر داستانی)
  • پادکست های ترکیبی مثل مجله صوتی و ترکیبی از همه موارد بالا

نکات مهم ضبط صدا در منزل

نکته مهم : اگر بخواهیم بین ضبط صدا و کیفیت محتوا مقایسه کنیم قطعا همیشه محتوا مهمتر هست چه بسا کسی برای محتوا صدای بد را تحمل کند اما برعکس برای صدای خوب محتوای نامطلوب را تحمل نک ند پس به محتوا بیشتر اهمیت دهید.

البته برای نکته گفته شده نیاز به رفتن به یک استودیو نیست بلکه با یک گوشی تلفن معمولی هم میتوانید صدای خوبی ضبط کنید. یا از میکروفون های قیمت مناسب تر با یک تدوین و نویز گیری کوچک در منزل وویس و صدا ضبط کنید.

ابزار ضبط صدا و لوازم مورد نیاز

  1. استفاده از موبایل : موبایل یا میکروفون را در جای مناسب و ثابت قرار دهید. و فاصله خود با میکروفون یا موبایل را حفظ کنید نه خیلی نزدیک نه خیلی دور بمانید.
  2. دومین ابزار مهم پاپ فیلتر یا شیلد هست که برای جلوگیری از تند شدن هوای خارج شده از دهان ساخته شده مثلا کلماتی مثل پ و ت در فارسی این خصوصیات را دارا هستند.

به جز موبایل و هنزفری از ضبط کننده های صدا موجود در بازار هم می توانید استفاده کنید و همینطور از میکروفون هایی که خودشون حافظه داخلی دارند و با توجه به این که وویس ها معمولا حجم بالایی ندارند میتوانید استفاده کنید.

پاپ فیلتر یا شیلد :  این ابزارهمانطور که گفته شد برای جلوگیری از تغییرات حروف است که دارای دو تور  هست که جلوی میکروفون گذاشته میشه با گذاشتن آن کیفیت ضبط هم بالاتر و یکنواخت تر میشه.

بادگیر یا ابر میکروفون :  این دو هم درواقع مثل پاپ فیلتر هستند که مثل روکش روی میکروفون قرار خواهند گرفت اما خب حجم میکروفن بالاتر خواهند رفت.

چند نکته مهم :

با استفاده از میکروفون های usb میتوانید ثابت بودن مکان ضبط را حفظ کنید.

برای افزایش کیفیت صدا میتوانید از کارت صدای مجازی هم کمک بگیرید با تنظیم gain کمتر (برای ضبط صدا های نزدیک تر که اطراف را و نویز های موجود در محیط را ضبط نکند)

چیزی که از ابزار و محیط مهمتر هست درواقع سیستم تدوین شماست.

تدوین در پادکست ها

تدوین به معنای اتصال پارت های ضبط شده و حذف و اضافه افکت های صوتی و حذف نویز است و البته اضافه کردن موسیقی یا تبلیغ یا … به اول و آخر صوت شماست.

نرم افزار Adobe audition یک نرم افزار تدوین رایگان و خوب و کارا است.

حذف نویز پادکست

زمان تدوین متوجه خواهید شد صداهایی گاهی وجود دارد که ما در حالت عادی بهش دقت نکردیم و اما در صدا ضبط شده مثلا صدای هوای محیط و یا صدای فن کامپیوتر یا پرنده یا کولر و پنکه یا …

اگر این صداها در اطراف یک نواخت باشند مثلا مثل کولر اما نه مثل پرنده ها که یک ثانیه قطع میشه و یک ثانیه بلندترین حالت خودشه . میتوانید برای نرم افزار یکبار بدون صحبت کردن صدای نویز را ضبط کنید و به نرم افزار تدوین اضافه کنید مثلا صدای کولر یا فن کامپیوتر از این قبیل هست که سیستم های نویزگیر و اپ ها قابل حذف هستند.

سرویس های میزبانی پادکست

سرویس هایی که شما میتوانید محتوای خودتون رو بسازید و ساخته شده و نهایی آنرا یک جا آپلود کنید و یک فید یا rss به شما می دهد در هر اپلیکیشنی اضافه کنید تا در اکثر فیدخوان ها حضور داشته باشید. این میتواند از شرکت های دیگه که گاهی پولی و گاهی رایگان هستند (رایگان معمولا هست اما با کیفیت کمتر) و یا میتوانید از هاست خودتون استفاده کنید.

ویژگی های میزبانی برای پادکست

  • دارای پهنای باند نامحدود باشد.
  • امکان آپلود و ذخیره و حذف و در کل مدیریت خوبی باشد
  • فید یا لینک بسازد که بتوانیم در اکثر فیدخوان های صوتی مثل کست باکس انتشار دهیم.
  • همچنین آمار مناسب بده که چقدر شنیده شده
  • در صورت تمایل شما این امکان هم میتواند وجود داشته باشد که خودشون برخی از مکان ها انتشار دهند مثلا گاهی در اپل استور خودکار اضافه می شوند.
  • برخی از سرویس های میزبانی خودشون یک صفحه اینترنتی برای نمایش همه پادکست ها مثل حالت وبلاگی ارائه می دهند.

برخی از سایتهای میزبانی های معروف پادکست

بلوبری (از دوازده دلار در ماه شروع می شود)

کست باکس – castbox

لیپ سین – lipseen از ماهی 5 دلار سرویس می دهد

پادبین podbeen ( این سرویس از همه جدیدتر هست و محدودیت حجم ندارد و دارای پلن رایگان و پولی می باشد رابط کاربری مناسب و راحت و همچنین آمارگیر خلاقی دارد)

انکر anker

البته گزینه های زیادی برای میزبانی هست که بیشتر آنها هزینه لازم دارد. اما شما میتوانید یک وب سایت برای خود طراحی کنید و از وبسایت خود به عنوان یک میزبان استفاده کنید و فایل xml آنرا در پلتفرم هایی مانند کست باکس ارسال کنید.

کست باکس به دلیل فیلتر نبودن در ایران بیشترین بازخورد و بیشترین شنونده را دارد. پس در صورتیکه تولید محتوای صوتی میکنید حتما یک اکانت در کست باکس بسازید.

برای تبلیغ حتما دسته دیجیتال مارکتینگ ما را ببینید و از آپدیتهای جدید استفاده کنید.

چطور پادکست منتشر کنیم؟

پس از تکمیل ویرایش و طراحی، میتوانید قسمت های پادکست را در پلتفرمهای میزبانی که پیشتر گفته شد منتشر کنید. این پلتفرم ها امکان ارسال فایلهای صوتر را فراهم میکنند.

بعد از انتشار در پلتفرمهای میزبانی، نیاز به تبلیغ و انتشار هست. البته برخی مانند انکر خود به انتشار در سایر میزبانی ها می پردازد. اما در کنار آن شما هم باید خودتان کانال و پادکست خود را تبلیغ کنید. برای تبلیغ از شبکه های اجتماعی، انتشار در وب سایت شخصی ، ایمیل و سایر روش ها بهره بگیرید.

93 پاسخ

  1. بازتاب: zoloft dosage for ocd
  2. بازتاب: metronidazole keflex
  3. بازتاب: gabapentin depakote
  4. بازتاب: keflex for otitis media

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی ها
آخرین محصولات

عضویت در خبرنامه

از آخرین اخبار و تخفیف های ما زودتر از هم باخبر شوید..

مطالب مرتبط