طراحی سایت بازرگانی (صادرات و واردات)

نکات و الزامات طراحی وب سایت شرکتی بازرگانی
چکیده :
داشتن یک وب سایت امروزه برای هر کسب و کاری الزامی است اما بزرگترین چالش که منجر به شکست یک سایت میشه نداشتن محتوای خوب می باشد. این مشکل معمولا به دلیل ناآگاهی هست که چه چیزی در سایت بگذاریم یا معیار یک سایت خوب چی هست و ... همگی در این پست کاملا توضیح داده شده.

فهرست مطالب

به اشتراک بگذارید...

طراحی سایت بازرگانی مؤثر و کارآمد برای شرکت های صادرات و واردات از جمله عوامل اساسی است که به شرکت‌ها و کسب‌وکارها کمک می‌کند تا در بازار جهانی از وب سایت به عنوان بازوی قدرتمندتری برای ارتباط برقرار کنند. با توجه به رشد روز‌افزون تجارت بین‌المللی و فرصت‌های گسترده‌ای که این بازار ایجاد می‌کند، طراحی یک وب‌سایت حرفه‌ای که تمرکز بر تجربه کاربری بالا، دسترسی آسان و ارائه اطلاعات به‌روز و کاربردی دارد، اساس موفقیت و پیشرفت در این عرصه را ترسیم می‌کند. در این مقاله، به بررسی اصول کلیدی طراحی سایت برای صادرات و واردات پرداخته و راهنمایی‌های مهمی را خواهیم گفت تا بتوانید یک وب‌سایت عالی و جذاب برای فعالیت‌های بین‌المللی خود ایجاد کنید.

زیر ساخت های مهم برای شروع شرکت بازرگانی

قاعدتا هر کسب و کاری نیاز به یک سری زیر ساخت هایی برای کسب و کار خود دارد. مثلا برای کسب و کارهای بین المللی اولین رکن داشتن یک وب سایت خوب و زنده هست. منظورم از سایت زنده چی هست؟

یعنی سایتی که وقتی کاربر وارد اون میشه بتونه حضور یک تیم یا شخص رو احساس کنه. این احساس اطمینانی که به خریدار القا میشه، اون شخص رو مجاب میکنه تا با شما تماس بگیره و یک قرار ملاقات یا تلفنی بزاره. یا حتی گاهی یک جا شما معرفی شدی و مشتری تا حدی با شما آشنا شده و یک کارت یا آدرسی از وب سایت شما در دسترس اون شخص قرار میگیره، با اولین سرچ قطعا به کسی که برای کسب و کار خودش زمان گذاشته و محتوا گذاشته آدم قابل اطمینانی در معامله خواهد بود. هرچند در ادامه بیشتر از محتوا و سایت خوب خواهم گفت اما یادتون باشه یک وب سایت خوب سایتی هست که طراحی مینیمال خوبی داره + به نسبت هم سو با ترند های روز باشه از نظر گرافیکی + از عکس های خوب و جذاب و متناسب استفاده کنه + فونت های تمیز و رنگ بندی مناسب کسب و کار و همچنین سرعت و امنیت خوب داشته باشه.

دومین مورد از لیست زیر ساخت های یک شرکت بازرگانی حضور به اندازه و خوب در شبکه های اجتماعی هست. شبکه بین المللی اینترنت در کنار مزایایی که این روزها به وجود آورده متاسفانه یک سری افراد همیشه هستن که خرابش کنن. استفاده نابجا یا سوقصد های اشتباه و کلاهبرداری هایی که در سطح اینترنت میشه اخیرا خیلی هم زیاد شده باعث شده اطمینان در خرید و خریدار کمتر بشه. حالا چطوری میشه این قضیه رو پیش برد؟ با حضور به موقع (در شبکه اجتماعی مناسب) همچنین ارائه مطالب پربار و مستمر در سوشال باعث القای واقعی بودن شخص با نیت خوب خواهد شد، پس قطعا این ابزار سوشال رو دست کم نگیرید.

سومین مورد استفاده از لوگو اختصاصی، قرارداد کاری مناسب، کاتالوگ و کارت ویزیت دیجیتال یا حتی چاپی است.

چهارمین مورد داشتن حساب پی پال: این بخش بخاطر تحریم بودن کشور ما گاهی به نظر سخت میاد اما بخصوص اگر اوایل کار هستید میتونید از شرکت های واسط مثل ایرانی کارت کمک بگیرید. با یک هزینه کم اما مناسب یک اکانت از کشور معتبر در اختیارتون قرار میدهند.

ایمیل سازمانی

در کنار مواردی که گفته شد برای طراحی سایت صادرات ، برای مکاتبات اداری خیلی خوبه که از ایمیل های یاهو یا جی میل استفاده نکنید. یک ایمیل اختصاصی سازمانی با نام خود یا با برند شرکت بسازید و از آن در کسب و کار استفاده کنید.

ساخت ایمیل سازمانی

برای ساخت ایمیل های سازمانی، فقط نیاز به یک دامنه دارید. دامنه همان نام وب سایت شما هست مثلا domainname.com .

دامنه ها پسوندهای مختلفی دارند مثلا پسوند کشور ایران ir هست، برای ثبت باید به سایت nic.ir مراجعه کنید، ثبت نام و احراز هویت کنید و نامی که آزاد بود خرید کنید. هزینه دامنه های ایران در حال حاضر در سال 1402 حداکثر 45 هزارتومان هست. اما دامنه های دات کام که بین المللی هست باید در شرکت های خارج از ایران ثبت بشه و هزینه اش به دلار تقریبا 16 دلار هست میشه حدود 500 هزارتومان.

برای داشتن یک ایمیل سازمانی اجباری نیست که هزینه کنید و و بسایت بسازید. میتونید فقط یک سرویس هاست ایمیل و یک دامنه تهیه کنید و سالانه بابتش هزینه کنید و ایمیل سازمانی اختصاصی خودتون رو داشته باشین.

وب سایتهای تک صفحه؟ یا چند صفحه ؟ کدام مناسب است؟

وب سایت ها معمولا یا منوهای مختلفی دارن یا کلا فقط یک صفحه هستند و مابهشون میگیم وان پیج یا تک صفحه . برای کسانی که محصولاتشون محدود هست و مثلا فقط خرما دارن یا فقط زعفران و نمیخوان از نظر سئو فعالیت کنند و خبر یا مقاله منتشر کنند از این حالت تک صفحه استفاده میکنند.

اما سایتهایی که محصول رو میخوان برای فروش روی خود سایت بزارن و قابلیت ثبت سفارش داشته باشه یا صفحات متوالی مثل درباره ما ، تماس با ما و … بزارن از سایت های چند صفحه استفاده میکنند. اینو هم بگیم که اگر سایت با وردپرس باشه اینکه تک صفحه یا چند صفحه باشه محدود نیست میشه هر کدوم تبدیل بشن. یعنی امروز تک صفحه هست فردا محتوای بیشتر بزارید و منو هارو زیاد کنید و چند صفحه بشه. همچنین برعکسش، الان چند صفحه هست تبدیل به یک صفحه بشه.(فقط یک مشکلی که هست نباید لینک و عکس و محتوا رو پاک کنید چون اگر در گوگل رتبه داشته باشید رتبه خراب میشه و از بین میره و در سرچ گوگل نخواهید بود.)

چطوری وب سایت چند زبانه داشته باشم؟

یکی از بزرگترین مشکل های بروکر ها یا تولید کننده ها اینه در لحظه ای که مشتری خارجی میاد درخواست میده یا سوال میکنه که میتونه منجر به خرید بشه، بلد نبودن زبان اون شخص هست. تا پیدا کردن یک مترجم قطعا زمان از دست خواهد رفت. در این شرایط یکی از بهترین پیشنهادات داشتن وب سایت خوب و چند زبانه هست. در وب سایت میتونید محصولات به علاوه قیمت (یا دکمه استعلام قیمت) و پاسخ به سوالات احتمالی مشتری مثل نحوه انتقال و نحوه خرید و … بزارید تو سایت. تا تنها برای سوالات پایانی و اساسی ،خریدار به شما ایمیل بزنه یا از طریق فرم درخواست ارسال کنه.

حالا مسئله مهم اینه که طراحی سایت بازرگانی باید چند زبانه باشه یعنی قابل ترجمه به زبان های مختلف یا حداقل زبان های مهم شود. مثلا برای یک شرکت بازرگانی ایرانی زبانهای غیر فارسی مثل انگلیسی و عربی و ترکی و دربرخی موارد چینی و روسی اهمیت زیادی دارد. پیش از صحبت از تغییرات روی خود قالب عمدتا اگر مشتری یا کاربر شما دانش مناسبی از کامیپوتر داشته باشه ، تنها با ورود به وب سایت شما با مرورگر کروم که ساخته شرکت گوگل هست و یک دکمه ترجمه به زبان مد نظر میتواند کل سایت را با زبان جدید مشاهده کند. اما اگر دانش این بخش را نداشته باشد به دو صورت میتوانید سایت چند زبانه داشته باشید:

  1. به صورت دستی : برای هر زبان یک وب سایت جدید بسازید یعنی مثلا یک زبان اصلی مثلا انگلیسی روی دامنه و باقی زبان ها با نام اختصاری زبان دوم به بعد را در پوشه یا ساب دامنه بسازید. مثلا برای زبان عربی از ar و انگلیسی از en استفاده می شود.
  2. استفاده از افزونه : اگر وب سایت وردپرسی باشد میتوانید از افزونه های مترجم مثل wpml استفاده کنید. البته با سرچ در گوگل متوجه خواهید شد افزونه های زیادی معرفی شده اما معروف ترین آن ها همین wpml هست. در این حالت یک افزونه نصب میکنید و زبانهای مد نظر را انتخاب میکنید ویک سری تنظیمات باید انجام بدید بر اساس نوع پروژه خودتون و ترجمه های صفحات را وارد کنید.

برای سایت چند زبانه کدام بهتره؟ ترجمه در ساب دامنه ؟ یا استفاده از افزونه ؟

قاعدتا بر اساس تجربه این موضوع انتخاب می شود، مزیت استفاده از ساب دامنه ، گرفتن امتیاز بهتر از گوگل هست. زمانیکه برای هر زبان دامنه و یا ساب دامنه اختصاصی داشته باشید گوگل راحت تر میتواند مسیریابی کند و لینک ها را متناسب با زبان سایت مطالب را ایندکس کند.

محتواگذاری در سایت بازرگانی

یک سری از مطالب در وب سایت ها به صورت اشتراکی گذاشته میشه که در همه وب سایت های رقبا یا همکاران مشاهده میکنید همچنین در ادامه چند نمونه بیشتر برای زنده نگه داشتن و به روزبودن سایت پیشنهادی ارائه می شود.

  • صفحه اصلی : شامل اطلاعات کلی و کامل درباره شرکت و بخصوص خدمات و محصولات و فعالیت های شرکت، نقاط قوت و مزایا ارائه کنید. اگر خودتان تامین کننده هستید حتما از چرخه تامین تا بسته بندی و ارسال و رسیدن محصول نهایی به خریدار محتوای ویدئویی یا متن و تصویر تهیه کنید و قرار دهید.
  • صفحه تماس با ما : شامل اطلاعات تماس (شماره تلفن، ایمیل، آدرس) + فرم تماس با ما …
  • صفحه درباره ما : اطلاعاتی از شرکت ، تاریخچه ، ارزشها و چشم اندازه ها ، اعضای تیم و مشخصات و راه های ارتباطی هر عضو، توانمندیهای آن شرکت و …
  • صفحه خدمات : لیستی از خدماتی که میتوانید ارائه دهید یا محصولاتی که در حال حاضر دارید و حتی محصولاتی که موجود نیست اما به محض سفارش قادر به ارسال و تهیه هستید.
  • صفحه محصولات : اگر محصولات شما تنوع بالاتری دارد یک صفحه برای کل محصولات در نظر بگیرید و حتما با استفاده از افزونه ووکامرس محصولات را از نوشته و برگه و مطالب سایت جدا کنید. محصولات و حتی خدمات باید با تصاویر با کیفیت و توضیحات کامل ارائه شوند.
  • خبرنامه : یک بخش برای خبرنامه و دریافت ایمیل یا تلفن تماس یا هر دو قرار دهید. از این ایمیل ها میتوانید برای ایمیل مارکتینگ یا ارسال پیامک انبود استفاده کنید چرا که فروش دوم راحت تر از فروش اول است و مشتری را به خریدار واقعی تبدیل کنید با ارسال محتوای خوب یا اخبار و حتی نکات مهم و تجاری اما مرتبط با کسب و کار و …
  • بلاگ یا همان مجله اختصاصی شما: در این بخش میتوانید دسته بندی های مختلف برای مقالات تعیین کنید . با به روزرسانی هفتگی یا ماهانه ورودی از گوگل دریافت کنید و قطعا تعداد مشتری مناسب و زیادی از گوگل خواهید گرفت.
  • صفحه مشتریان : در این بخش میتوانید برای مشتریانی که از شما خرید کرده اند یک سری تخفیفات استثنایی قائل شوید و نظرات آنها را با معرفی و همچین قرار دادن تصویر یا لوگو هر شرکت قرار دهید. هم مشتریان سابق را نگه دارید هم با انتشار نظرات مشتریان قبلی، افراد جدید را ترغیب به خرید کنید.
  • اتاق خبر : انتشار اخبار به روز میتواند در بخش وبلاگ یا مانند یک منو اختصاصی در سایت شما قرار گیرد. این بخش برای به روزنگه داشتن سایت کمک زیادی در اعتمادسازی و همچنین حضور در گوگل و سئو بالا را به دنبال خواهد داشت.
  • استعلام قیمت : در منو استعلام قیمت یک فرم برای درخواست استعلام درج کنید شامل گرفتن تلفن تماس و ایمیل که بعد از پر شدن برای شما ارسال شود و بعد از دریافت ایمیل، برای مشتری کاتالوگ خود را ارسال کنید یا بعد از وارد کردن اطلاعات بلافاصله لینک دانلود نمایش داده شود یا حتی برای آن شخص ایمیل شود.
  • پشتیبانی یا FAQ : یک منو در برگه ها بسازید و سوالاتی که به صورت مشترک بین مشتریان شما پرسیده می شوند را در بخش سوالات متداول قرار دهید و در بالای صفحه یا میانه صفحه یک فرم قرار دهید تا کاربر سوالات جدیدی ارسال کنند و شما به آن ها پاسخ دهید.
  • چت آنلاین : معمولا در برخی سایت ها یک سری اپراتور قرار می دهند تا به صورت آنلاین در محیطی مشابه چت واتس اپ سوالات پرسید شوند. این بخش میتواند شامل یک دکمه باشد که پس از کلیک روی آن به تلگرام یا واتس اپ ارسال شوند. یا از اسکریپت ها و سرویس های موجود مثل رایچت استفاده کنید.

دربخش تولید محتوای متنی از چه چیزهایی میتوان گفت؟

برای سایتهای حوزه بازرگانی ، صادرات و واردات محصولات ، برای جذب مخاطب در سطح بین المللی میتوانید از توان تولید داخلی محصول مورد نظر یا سایر محصولات اطلاعات جمع آوری و انتشار دهید. همچنین میتوانید از چالشهای داخلی تولیدکنندگان ایرانی بگویید. توان انطباق با مجوزهای استانداردهای خارجی برای محصولات داخلی بیان کنید. از میزان صادرات سالانه و ماهانه آمار هایی ارائه دهید (قطعا نیازمند تحقیق برای آمارهای واقعی می باشد.) و در کنار آن میزان صادرات و واردات محصول مذکور در سطح بین الملل مطلب بگذارید.

از مزیت های رقابتی محتمال به علاوه چالش های تهیه مواد اولیه ، بسته بندی و در نهایت قیمت تمام شده محتوا بگذارید.

مقالاتی که میتونه برای محتوا و تصاویر طراحی سایت بازرگانی کمکت کنه :

چه نوع و سایز تصاویر برای وب سایت بهینه است؟

نقشه راه فروش در سایت با سئو و تبلیغات

قیمت طراحی سایت بازرگانی و صادرات چقدر است ؟

نقش تصاویر در سایت بازرگانی

قطعا تصاویر با کیفیت بخصوص در صادرات محصولات خوراکی نقش بسزایی دارد. تصاویر تنها منتهی به محصولات نمیشود. عکاسی و تصاویر با کیفیت از محیط کار (بخصوص برای تولید کنندگان) اعتماد سازی خوبی را به همراه خواهد داشت. تصاویر را میتوانید با فرمت های jpg یا png در وب سایت قرار دهید اما حالت بهینه تر آن که همه مرورگر ها هم پشتیبانی میکنند و مورد پسند گوگل هم هست فرمت webp می باشد. این فرمت حجم کمتر با حفظ کیفیت را به دنبال دارد.

مزایای بارز یک سایت خوب بازرگانی

در صورتیکه به شخصی سفارش طراحی سایت برای شرکت بازرگانی خود داده اید حتما موارد زیر را در نظر بگیرید : یک سایت خوب باید شامل :

  • یک قالب و طرح قابل مدیریت باشد، به راحتی بتوانید رنگ بندی ها و مطالب و تصاویر را اضافه و حذف و مدیریت کنید.
  • ریسپانسیو باشد (قابل نمایش در موبایل ، تبلت و دسکتاپ ها باشد.)
  • ترجیحا برای افزایش سرعت از CDN استفاده کنید.
  • از نظر کدنویسی متناسب با معیار های گوگل باشد تا با محتواگذاری و به روزرسانی سایت سریعا در گوگل جایگاه بگیرید.
  • توضیحات و تصاویر بهینه باشند (از بک گراند و ویدئوهای سنگین در سایت استفاده نشود)
  • نمونه کالا و محصول با درج مشخصات کامل در اختیار کاربر قرار گیرد.
  • منوها و دسترسی ها برای کاربر به دسته بندی ها قابل مشاهده و ساده سازی شود.
  • راه های ارتباطی در وب سایت حتما به سادگی در فوتر و صفحات مربوطه قرار گیرد.

نکته مهم : اگر در طراحی سایت بازرگانی و صادرات، ظاهری مناسب همچنین سرعتی بالا داشته باشد، با به روزرسانی مداوم جایگاه خوبی در گوگل بدست می آورد، اینجاست که این وب سایت برای شما حکم یک تریبون را خواهد داشت. از این تریبون به صورت فصلی میتوانید محصولات را پیش از ارائه پیش فروش کنید. یعنی پیش از رسیدن محصول (در میوه جات یا خرما یا …) محصول را به فروش رسانید.

فرصت شغلی خوب در نکته بالا خیلی از افراد هستند که به عنوان بروکر محصولی ندارند و تنها با ساخت یک سایت و محتواگذاری ، جایگاه و مشتری را پیدا می کنند. و با استفاده از سایت هایی مانند باسلام و باسکول و مشابه آنها تولید کنندگان را پیدا می کنند و محصولات را تهیه و ارسال برای مشتریان خارجی می نمایند.

حتی گاهی اینکه کدوم محصول از همه بهتر هست،با یک سرچ کوچیک در برترین هایی که در اتاق های بازرگانی ارائه میشه و با آمار و ارقامی که هرساله ارائه میشه محصول مناسب رو انتخاب میکنن و ممکنه محصولی که امسال برای فروش انتخاب شده با محصول سال گذشته متفاوت باشد.

چت جی پی تی چطوری میتونه به طراحی و محتوا سایت بازرگانی کمک کنه؟

این روزها کمتر کسی هست که با گوگل یا هوش مصنوعی های روز مثل بارد یا چت جی پی تی آشنا نباشه یا حداقل به گوشش نخورده باشه. گوگل موتور جستجو خیلی قوی هست که به راحتی یک سوال بپرسید و پاسخ در اختیار شما قرار میگیرد. همچنین نحوه جمع آوری اطلاعات در هوش مصنوعی هم مثل موتورجستجو گوگل می باشد. البته قابل به ذکر است که هوش مصنوعی های الان به موتورهای جستجو مثل بینگ و گوگل برای نتیجه بهتر اضافه شده اند.

حالا اگر میخواهین یک اسم مناسب پیدا کنید، یا محتوا سازی کنید برای کسب رتبه و شناخته تر شدن یا رفع چالش ها و کسب تجربه های سایرین میتوانید با استفاده از این سرویس ها محتوا را دریافت کنید.

با تکنولوژی های روز سریعا آشنا شوید و استفاده کنید، قطعا درکسب و کار خود چند قدم از رقبا پیشی خواهید گرفت. اگر نیاز به مشاوره دارید کافیست از مشاوران ما برای خدمات طراحی سایت بازرگانی و صادرات یا محتواگذاری و سئو کمک بگیرید.

اثر ایمیل مارکتینگ بر کسب و کارهای بین المللی

دومین کار مهم بعد از طراحی سایت بازرگانی خوب برای صادرات و واردات شروع کار ایمیل مارکتینگ است. ایمیل مارکتینگ یکی از بهترین روش های جذب و نگه داری کاربر جدید در بزینس های BtoB هست، بنابراین هر چقدر یک صادرکننده و یا یک بازرگان وارد کننده محصولات روی این بخش بیشتر کار کند قطعا نتیجه بهتری خواهد گرفت. لازمه آن تنها داشتن یک سری لندینگ پیج (صفحات فرود برای جذب کاربر) برای نمایش محتوا بر اساس مناسبت های خاص یا پکیج محصولات، در وب سایت می باشد.

5 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی ها
آخرین محصولات

عضویت در خبرنامه

از آخرین اخبار و تخفیف های ما زودتر از هم باخبر شوید..

مطالب مرتبط