قدم اصلی کسب و کار آنلاین + دلایل

قدم اصلی کسب و کار آنلاین - سوشال مدیا + دلایل و انواع و نکات
چکیده :

فهرست مطالب

به اشتراک بگذارید...

دنیا روز به روز درحال تغییر است، قطعا شنیده اید که گفته می شود امروزه باید آپدیت باشید تا بتوانید خوب بفروشید و خوب درآمد کسب کنید و خوب زندگی کنید. این پیشرفت اینقدر زیاد شده است که هر ماه یا هر چند ساعت یک شغل جدید ایجاد میشود و یک سری از مشاغل از بین می روند. بخصوص اینکه کسب و کار آنلاین ، جایگزین کسب و کارهای حضوری میشه.

امروزه حضور در شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام بیشترین تاثیر بر خورده فروشی دارد. تو این پست میخوام یک خلاصه ای از دستاوردهای این چند ماهه در اختیار شما بزارم. از خود شبکه های اجتماعی بگم و دلیل و … برای داشتن سایت و حضور در سوشال.

حضور تو فضای آنلاین چه معنایی میده؟

شبکه های مجازی و کلا اینترنت شامل حضور شما در شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام ، فیسبوک ، تلگرام و واتس اپ (البته این دو بیشتر مسنجر هستند تا شبکه اجتماعی) ، لینکدین و … که هر کدام و نحوه فعالیتشون در ادامه توضیح میدم. به علاوه داشتن یک وب سایت شخصی یا فروشگاهی (بستگی به شما داره که کدوم حیطه کار میکنید)

درسته تو شبکه های اجتماعی سریعتر دیده میشید ، بازخورد مشتری سریعتر و بیشتر هست چون کلا شبکه های اجتماعی برمبنای ری اکشن گرفتن بیشتر از کاربر ساخته شده، برخورد مشتری به صورت مستقیم با شما خیلی بیشتر هست.

اما بزرگترین مشکل بخصوص در ایران : فیلترشدن هست (که شما چه داخل ایران باشی چه نباشی همه مخاطب های اصلی خودتو از دست میدی چون اکثر مخاطبان فارسی زبان هستند و دسترسی نداشتن اونها به سایت شما بزرگترین فاجعه هست) بعد از فیلتر شدن همه به یک پلتفرم دیگه مهاجرت میکنن مثل مهاجرت از فیسبوک به اینستاگرام یا از وی چت به وایبر و بعد به تلگرام و بعد الان به واتس اپ. اما مشکل اینجاست که شما قطعا گم میشید یا حداقل یک سری از کاربران از شما جا میمونن. اینجا میشه گفت داشتن سایت میتونه کمک کنه اگر شما وب سایت داشته باشی و یک اسم ماندگار، کاربر شما فقط کافیه یک سرچ تو گوگل بزنه سریع پیدا میکنه شما رو.

توی شبکه های اجتماعی چون پلتفرم کوچیکی هست (بیشتر موبایل محور هستند) فضای مدیریتی هم همونقدر کم تر هست و همچنین حوصله کاربر خیلی کمتر هست . مدیریت این فضاها مشکلاتی مثل نداشتن فرم و قابلیت درخواست توسط مشتری و همچنین نداشتن قابلیت دسته بندی و قابلیت اتصال به درگاه های ایرانی و .. را ندارند.

وب سایت برای کسب و کار آنلاین بهتره یا اینستاگرام؟

این سوال از نظر ما یک سوال کاملا اشتباه هست چرا؟ چون هر کدام جایگاه خودشونو دارن. مثلا اگر شما قراره یک محصول مثل عسل بفروشی و فقط ماهیانه نهایتا 30 تا باکس بفروشی شاید برات سایت کفایت کنه اما مگه انسان به یک همچین چیزی قانع میشه؟ یا اگر مشکلاتی که گفته شد ایجاد بشه یک شبه همه چیز از بین بره؟

وب سایت یک پشتیبان 24 ساعته و همیشگی هست و اختصاص شماست و نیاز نیست طبق قوانین جایی روش کار کنید مثلا اینستاگرام با مذهب مشکل داره شما یک پست مذهبی بزاری پاک میکنه یا مثلا آهنگ روی ویدئو رو برمیداره و پست رو پاک میکنه و کلی این سری مشکلات.

در کل وب سایت هم به تنهایی کفایت نمیکنه و باید از شبکه های اجتماعی لینک بگیریم و حضور داشته باشیم و خود واقعی را به تصویر بکشیم نه فقط یک متن و عکس در یک وب سایت.

پس پاسخ این خواهد بود که هر دو ضرورت دارند هم وب سایت هم شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام هیچ کدام نباید حذف شوند و هر دو مکمل یکدیگرند.

چند تا شبکه اجتماعی هست؟ کابرد هرکدوم چیه؟

در سطح وب 3 صد ها شبکه اجتماعی وجود داره اما حدود 10 تا یا کم تر برای ایرانیان کاربرد داره : مثل اینستاگرام ، فیسبوک ، پینترست ، لینکدین ، آپارات و یوتیوب ، ویرگول ، توییتر و …

اینستاگرام : کاربرانش معمولا کسانی هستند که تایم آزاد زیاد دارن و مخصوص سرگرم شدن میان اصلا اینستاگرام کلا اومده که سرگرم کنه.

فیسبوک : فیسبوک هم برای سرگرم هست ولی خب متاسفانه داخل ایران فیلتره و کاربران داخلیش کمتر هستند اما خوبیش اینه محبوبیت زیادش خارج از ایران باعث میشه اگر شما یک شغل و خدمات مثل طراحی داشته باشید با دورکاری میتونید محصولات و خدمات خودتون رو ارائه بدین به ایرانیان خارج از کشور (اگر زبان فول باشید که عالی تر میشه)

لینکدین : این شبکه فقط مخصوص متخصصان هست. معمولا سن های بالاتر از 17 سال عضو فعال دارند و کاربران از شما میخوان که مهارت خودتون و مدارک و هر چیزی که میتونه حرفه شما رو به رخ بکشه رو ببینن پس اصلا فان نیست (ولی فان بودن خصوصیت انسان رو میکشه و توجه رو جلب میکنه نمیشه بگیم کلا حذفه)

پینترست : pinterest یک شبکه اجتماعی با محوریت عکس هست مثل اینستاگرام اما کیفیت بالاتری دارن (گاهی فیلتره گاهی نه و من اصلا اینو درک نکردم ) البته خیلی هم تو ایران باب نیست اما کاربران خاص خودشو داره اگر عکاس یا طراح هستین یک سر بهش بزنید بد نیست. شاید از بقیه برای شما کاربردی تر باشه.

آپارات و یوتیوب : هر دو بر اساس ویدئو هستند. در یوتیوب بر اساس بازدید از یک محدوده ای به بعد به شما پول پرداخت میکنه و میتونید از بازدید ها هم هزینه دریافت کنید و یک شغل ارز آور هست در آپارات چون فقط برای ایرانیان هست یک سیستم نمایش ویدئو داره که برای کسب و کار و نمایش تیزر و بازدید بالا بهتون کمک میکنه، البته اخیرا یک رقیب بزرگ براش پیدا شده به اسم نماشا که گویا امکانات بهتری برای کاربر فراهم میکنه و آپارات کم کم حضورش کمتر شده و البته بخاطر سیستم پخش تبلیغش مخاطبش هم کمتر هست اما توی سرچ گوگل هنوز خوب نشون میده خودشو.

برای آموزش کامل یوتیوب پیشنهاد میکنیم مقاله کسب درآمد از یوتیوب رو بخونید. همه توضیحات لازمه برای شروع کار و جذب فالور و شرایط مانیتایز گفته شده.

ویرگول : ویرگول نمونه ایرانی از سایت مدیوم هست. درواقع همون وبلاگهای قدیم که قدرت ارتباط شبکه های اجتماعی داخلش پیاده سازی شده. به این معنا که شما در وبلاگ خودتون محتوا تولید میکنید اما این محتوا متناسب با دسته بندی و کلمات کلیدی برای افراد ارسال میشه و براش کامنت و لایک و ذخیره در نظر گرفته شده کاربر هم میتونه استفاده کنه.

توییتر : در واقع کاربران توییتر کسانی هستند بیشتر چت متنی و متن های کوتاه رو دنبال میکنن.

نقش هر شبکه اجتماعی چی هست؟ چه فرقی با هم دارن؟

آدم ها که یکی هستن . حالا چی میشه که تو هر کدوم از شبکه ها متفاوت میشه؟ در واقع این رسالت هر کدوم از شبکه های اجتماعی هست که این تفاوت و تمایز را ایجاد میکنن.

مثلا شما در لینکدین فقط متخصصان رو میینید و این متخصصان بیشتر اومدن مهارت و رزومه خودشون رو بزارن و رزومه بقیه رو برای تیم سازی و استخدام و .. استفاده کنند. پس اگر متخصص در هر زمینه ای که هستید یا حتی فقط چند زبان و مدرک تحصیلی دارید عضو شوید و رزومه بسازید و رزومه بقیه هم بررسی کنید ببینید چی بیشتر به درد شما میخوره و حتی توی دایرکت ازشون مشاوره بگیرین. سوالات خودتون رو بپرسید. و هر روز دیتای صفحه خودتون رو به روز کنید تا بقیه با دیدن شما بهتون پیشنهاد کاری بدن.

اینستاگرام و فیسبوک تقریبا مثل هم هستن و البته متصل به هم و یک شرکت مدیریت میکنه این دو تا شبکه رو. توی اینجا بیشتر برای سرگرمی هست. یعنی با سرگرمی زیر یک دقیقه باید کاربر جذب کنید. این یک دقیقه میتونه بیشتر باشه اما خب معمولا کاربر موبایل مگر خیلی مشتاق بشه که تا آخر ببینه. یا مثلا یک داستان باشه (سناریوی داستان بزرگترین برگ برنده همه شبکه ها هست) . در کل این یک دقیقه مفید (یا بیشتر که توصیه نمیشه) میتونه ترفند معرفی کنید یا نکات کوچیک از تخصص خودتون بگین که هم یک رزومه سازی باشه هم کاربر جذب بشه و فالو کنه. کسب درآمد از این دو با اعتماد سازی و داشتن یک محصول انجام میشه. شما هر چی بیشتر از خودتون حضور نشون بدید و داستان بسازید موفق تر خواهید بود (البته در کنارش هر چی فان تر و جالب تر موفقیت در فروش شما بیشتر خواهد بود).

توییتر : تقریبا یکی از پر مخاطب ترین ها هست با اینکه فیلتر شده اما روالش مردم ایران رو هم جذب کرده و خیلی ها در ایران ازش استفاده میکنن. کاربردش اینه شما با متن های زیر 400 یا 500 کلمه باید توییت بزنید و ارسال کنید. مثل یک چت آنلاین میمونه که بقیه هم میبینن . شما از کار یا هر مسئله ای یک متن مینویسید و نظر میدید و همه در پاسخ شما نظر خودشون رو میدن. توی توییتر بیشتر اخبار و مسائل روز گفته میشه .

کلاب هاوس : این شبکه تقریبا یکی دو ساله که ترند شده . همه داخل این شبکه اجتماعی به صورت تصویری با هم گروه تشکیل میدن و صحبت میکنن. معمولا گروه های آدمی همدیگر رو پیدا میکنن و در مورد مسئله مشترکی صاحب نظران نظر میدن و بقیه پاسخ میدن.

کست باکس : کست باکس یک اپلیکیشن برای پادکستر ها هست. یعنی کسانی که محتوای صوتی تولید میکنن. مثلا بعضیا کتاب خوندن رو دوست ندارن اما میتونن در روز حین رانندگی یا هر کار دیگه ای پادکست گوش بدن و محتوای صوتی مثل رادیو ، کتاب ، تخصص ، نظرات بقیه ، تاک شو (گفتگو و مصاحبه) و … البته اپلیکیشن های اصلی مثل اپ اپل و اسپاتیفای و .. هم هست اما در ایران پر استفاده ترین ها کست باکس هست.

به این تصویر نگاه کنید تا حدودی متوجه میشید که تفاوت حضور بین شبکه های اجتماعی کدوم بهتره و کاربردش براتون مشخص میشود. برای مثال ما چای را به عنوان یک موضوع  انتخاب کردیم.برای هر شبکه مطابق رسالت هر کدوم از آنها مثالی آوردیم.

در اینستاگرام : کسانی که چای را دوست دارن تگ کن ، یعنی فراخوانی هر کسی که نظرش با شما و اون پیج مطابقت داره.

در فیسبوک : من نوشیدن چای رو دوست دارم ، دنبال کسانی هست که علایقشون مطابق محصول و پیج شون هست.

در توییتر : یک خبر خوب در مورد چای دارم، در این خبر کلمه کلیدی بر اساس هشتگ انتخاب شده . حالا بعد از انتشار اون خبر هر کسی نظر خودشو اعلام میکنه بازم کسانی که نظر و سلیقه شون مثل همون هشتگ بوده جذب هم میشن و یک شبکه ساخته میشه.

در لینکدین : یکی از مهارت های من ، درست کردن چای هست. تو این شبکه رسالتش بر اساس مهارت شماست و کسانی که به این مهارت نیاز داشته باشند به سمت شما جلب میشن و سوال میپرسن و استخدام میکنن و… برعکسش هم اگر شما بهش نیاز داشته باشید با رزومه و .. که گذاشتن استخدامشون میکنید و بهشون کار میدید.

در یوتیوب : انواع سرو یا رشو درست کردن چای . یوتیوب کلا محتوا محور هست بیشتر کسانی که آموزشی میخوان ببینن سمت شما میان البته پلتفرمهای فروش هم روش زیاده مثلا کلاس ثبت نام کنید ویدئوی خودتون بفروشید (برای ایران باز نیست ) یا از خود یوتیوب براساس بازدید بازخورد بگیرید.

از کدوم اپلیکیشن برای کسب و کار آنلاین خودم استفاده کنم؟

برای پاسخ به این سوال با یک نکته میشه تصمیم گرفت: اینکه کسب و کار شما چی هست؟ اگر خدمات ارائه میدین یا محصول میفروشید ببینید با توجه به توضیحات بالا کاربران شما کجا هستن مثلا اگر کسی داره روسری میفروشه قطعا از اینستاگرام باید استفاده کنه اما اگر کارش مثلا فروش سیستم مدیریت مشتری CRM هست قاعدتا دنبال چند تا مدیر میگرده که تو لینکدین بیشتر حضور دارن تا باقی موارد.

استفاده از همه شبکه های اجتماعی

شما برای کسب و کارتون میتونید از همشون استفاده کنید اگر منابع کافی برای رشد همشون دارید یعنی چی؟ یعنی نیروی انسانی + تخصص + تایم کافی. در غیر اینصورت یک کار گیج کننده میشه. قطعا تمرکز روی یک مورد بهتر از ده تا هست و همچنین باز تمرکز روی سه مورد بهتر از ده مورده که بتونید نظر بقیه رو جلب کنید.

71 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی ها
آخرین محصولات

عضویت در خبرنامه

از آخرین اخبار و تخفیف های ما زودتر از هم باخبر شوید..

مطالب مرتبط